Spring til indhold

Det gør jo én glad

I Vipperød Børnegård og Dagpleje hjælper Merete Højgaard Madsen til nogle gange om ugen. Det er både hun og børnene glade for

Merete Højgaard Madsen er førtidspensionist og har valgt at være frivillig i en børneinstitution for at komme ud og gøre noget nyttigt i stedet for bare at være derhjemme. I dagplejen hjælper hun til med at passe børnene samt med praktiske opgaver. Indsatsen er både til gavn for dagplejen og Merete.

- De er glade for mig, har jeg fået at vide. Det gør jo én glad. Og jeg synes, at jeg gør en god gerning ved at komme ud mellem børnene og lege, fortæller Merete Højgaard Madsen.

Plads til alle

Ifølge Annie Kronborg, lederen af Børnedistrikt Vipperød, betyder det også, at børnene kan se, at der er plads til alle.

- Det giver børnene en forståelse af, at vi er mange forskellige mennesker, der kan hver vores ting. Så børnene lærer også noget, siger Annie Kronborg.

Lettere at være frivillig

I Vipperød Børnegård og Dagpleje er det ikke kun Merete Højgaard Madsen, der er frivillig – forældrene hjælper også til med at forbedre de fysiske rammer og løse nogle af dagligdagens opgaver. Holbæk Kommune vil bygge videre på de gode erfaringer fra blandt andet Vipperød, så frivillige i hele kommunen får bedre mulighed for at give en hjælpende hånd. Derfor er frivillighed i daginstitutioner et indsatsområde i Frivillighedseksperimentariets arbejde.

 Feedback

Sidst opdateret

29.11.2022

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyk Augustesen